Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Obstipatie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Obstipatie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

diddels

Geschreven op: Zaterdag 2 April 2011 om 09:32
Ongepast of beledigend?

hallo,,

ben net weer terug uit het ziekenhuis,,, de zoveelste opname vanwege een totaal verstopping......

nu is er uit gekomen dat mijn dikke darm niet meer werkt...
iets duidelijker de zenuwen naar de dikke darm doen het niet,,dus ik heb een holle buis van anderhalve meter in mijn buik als opslagplaats ,,, kort door de bocht ,,
vrijdag werd mij in het ziekenhuis verteld dat ze niets meer voor mij kunnen doen,,,

een stoma is zelfs geen garantie voor de toekomst....
werd mij door de chirurg medegedeeld.

wordt na jaren nu doorgestuurd naar maastricht...

wie kent dit probleem??? 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Geschreven door: Linde op Woensdag 18 Mei 2011 om 13:53 Ongepaste reactie?

Hallo Diddels.

Ik herken je probleem heel erg goed!!
Zelf heb ik al jaren last van obstipatie,met als gevolg dat ik ongeveer een jaar lang met een neussonde heb gespoeld met klean-prep(10 liter per keer ongeveer)
Hier aan voorafgaand natuurlijk talloze darmonderzoeken,alle laxerende middelen die er maar te bedenken zijn. Iets waar je over het algemeen ook niet gezonder van word.
Nu heb ik,na ongeveer 26 jaar met deze klachten te hebben rondgelopen ben ik verlost van het probleem.Ik heb een zenuwstimulator gekregen(ben 2 weken geleden geopereerd) en zit nu nog in de proeffase,als het goed is krijg ik 8 juni 2011 de permanente stimulator.
Al de dag na de operatie kon ik weer naar de wc,het was niet veel nog natuurlijk,maar het kwam wel! en zonder klean prep!
Zelf ben ik onder behandeling in het UmcGroningen,bij een uitstekende en zeer vriendelijke uroloog..ingewikkeld verhaal,maar die hoorde bij toeval mijn ''''geval'''' tijdens een patiŽntenbespreking.
Als deze man het niet had gehoord,dan had ik nu een stoma gehad. want ook tegen mij zeiden ze dat er niets aan te doen was,en dat dat indd ook geen garantie gaf voor het oplossen van de obstipatie.
Als je meer wilt weten,dan hoor ik dat graag van je,zou het je ontzettend gunnen als het bij jou ook kan en zou werken!!

Lieve groet,
Linde


Geschreven door: kitty op Vrijdag 27 Mei 2011 om 10:47 Ongepaste reactie?

Hoi linde

Mijn moeder is ten einde raad. Ligt al 2 weken in het ziekehuis met alle mogelijke laxatie middelen maar helaas. Ze heeft zo''n ontzettende pijn..en men kan de oorzaak gewoonweg niet vinden. Ze is en blijft verstopt..
Wat is de naam van deze uroloog in Groningen? Mss kan ik eens een belletje wagen..En heeft deze "ziekte"een naam?

groetjes Kitty


Geschreven door: Jojanneke op Zondag 10 Juli 2011 om 23:52 Ongepaste reactie?

Hallo Diddels

Je verhaal is heel herkenbaar voor mij, bij mij hebben ze het slow transit obstipatie genoemd dit is ook een probleem met de zenuwen. Ik drink en slik ook gigantisch veel laxeermiddelen meestal zonder resultaat waardoor ik steeds in het zkhuis beland waar ze me met behulp van klysma''s in verschillende soorten en laxeersondes helemaal leeghalen. Meestal mag ik dan naar huis met weer een aanvulling laxeer om zo weer het zkhuis in te belanden dit is al mijn leven lang zo en ik word er niet echt vrolijk van het is een gigantisch probleem en vaak onderkent door de omgeving.
De artsen hebben alleen maar de mededeling dat het steeds erger zal worden en inderdaad een stoma is ook geen garantie dat het goed zal gaan.
Veel sterkte en groetjes Jojanneke


Geschreven door: pat op Maandag 31 Oktober 2011 om 23:01 Ongepaste reactie?

wat fijn om te zien/horen dat ik niet alleen die rot afwijking heb .
want ik heb ook slow transit darm en ik gebruik/slik ook heel veel laxeermiddelen maar werkt niet.
maar ik vroeg mijn af of jullie ook last hebben met jullie gewicht en steeds ontstekingen in mijn darmen hebt .

gr pat


Geschreven door: Frans op Woensdag 16 November 2011 om 19:59 Ongepaste reactie?

Hey Allemaal

ik ben 18 jaar en heb sinds een paar jaar heel erg veel problemen met mijn darmen. als ik niet elke dag 2 liter Kleanprep drink loopt het vast.
ook als ik 2 liter drink (per dag) loopt het toch langzaam vast. een paar dagen geleden ben ik terug gekomen uit het ziekenhuis. ik heb in 8 dagen tijd 30 liter kleanprep gehad (bijna 4 liter per dag) en heel veel klysma''s. het is bij mij het enige wat nog helpt. weet iemand nog iets (buiten medicatie om) wat je kan doen om obstipatie te voorkomen.

Groet Frans


Geschreven door: Jojanneke op Dinsdag 29 November 2011 om 12:59 Ongepaste reactie?

Hallo Frans en Pat

Ik zie net pas jullie bericht.
het doet goed om te weten niet alleen te zijn met dit probleem al lijkt het er soms wel op.
Voor Frans ik denk niet dat ik je kan helpen als ik zie wat je nu al aan medicijnen nodig hebt denk ik niet dat je nog te helpen bent met iets anders. Ik heb goede ervaring gehad met aloe vera maar dit spul is niet in de winkels te kopen. Ik heb dit jaren gebruikt en had er goede reultaat mee. maar nogmaals ik denk niet dat het nog effect zal hebben.
voor Pat. Ik heb geen last van ontstekingen in de darmen en mijn gewicht ja als ik weer boordevol ontlasting zit ben ik wel enkele kilo''s zwaarder maar als het dan weer eruit is zijn ze ook weg. Ben jij allang bekend met deze aandoening? en wat gebruik je allemaal voor medicijnen? Het is een vervelende aandoening en vooral omdat het alleen maar slechter word en er zo weinig begrip is uit de omgeving en vaak ook vanuit de artsen. Ik heb al sinds de geboorte problemen en pas na 25 jaar is het erkend als een serieus probleem.
Veel sterkte groetjes Jojanneke


Geschreven door: Jojanneke op Dinsdag 29 November 2011 om 13:03 Ongepaste reactie?

Linde
Ik lees dat jij een zenuwstimulator hebt mag ik eens vragen hoe dat werkt en welke diagnose je had i.v.m de obstipatie? Ik ben ook een ernstig obstipatie patient en bijna ten einde raad zal ik maar zeggen ondanks de steeds ophogende laxeermiddelen gaat het steeds vaker mis waardoor een zkhuis opname volgt en dit is echt geen pretje

Alvast bedankt Jojanneke


Geschreven door: Annemieke de wit op Vrijdag 1 Februari 2013 om 07:35 Ongepaste reactie?

Kimmen al jaren last van verstopping en ben ni in Maastricht onder behandeling.
Ik spoel momenteel 3 liter water met een Braun pom.
Ik ben nu doorverwezen naar prof Baeten voor een maloneoperatie.
Dat is spoelen via je buik.


Geschreven door: Annemieke de wit op Vrijdag 1 Februari 2013 om 07:42 Ongepaste reactie?

Ik heb per ongeluk een paar foutjes geschreven.daarom even opnieuw.
Ik heb al jaren last van verstopping.ik ben nu in Maastricht onder behandeling .
Ik spoel nu elke dag 3 liter water met een Braun pomp.
Ik ben nu doorverwezen naar prof Baeten die er gespecialiseerd in is.
Ik ga een maloneoperatie krijgen.
Dat is spoelen via je buik.
21 febr moet ik op gesprek.
Annemieke


Geschreven door: Sentine66 op Donderdag 5 Juni 2014 om 10:16 Ongepaste reactie?

Onze dochter is 4 jaar en heeft zeer ernstige obspipatie. ( reeds vanaf haar geboorte) Zo erg dat ze al 9 maanden alleen maar op sondevoeding leeft en 2 darmspoelingen per dag krijgt. Ze neemt 20 gram forlax (laxeermiddel) per dag en 10 mg nexium en geeft bijna elke dag over. Om de paar weken/ maanden lopen haar darmen vol en moet ze weer opgenomen worden omdat ze dan alleen nog maar overgeeft na elke portie sondevoeding en met uitdroging bedreigt wordt! Is er iemand die dit herkend uit persoonlijke ervaring of in de omgeving?
Wij zijn naarstig op zoek naar informatie hierover en eventuele lotgenoten.

Ze is reeds getest op gluten, de ziekte van hirschsprung heeft een manometrie en een colon inloop gehad. Dit alles was goed. We hebben net onze 8e opname in umcg achter de rug om haar darmen weer leeg te maken( 120 uur nuchter, hevige buikpijn, infuus, maximale pijnstilling, 3 darmspoelingen per dag en daarna weer opstarten sondevoeding) en zijn al 2 x in amc geweest voor second opinion en een botox behandeling in de kringspier. Deze werkte 3,5 week goed. Ze kon zelf poepen en gaf niet meer over. De injectie moest tussen de 2 a 10 maanden werken maar was dus met 3,5 week niet meer werkzaam. Nogmaals botox gezet maar helaas zonder resultaat. Het umcg wil geen onderzoek meer doen naar een mogelijke andere oorzaak als obstipathie. We zijn ten einde raad en kunnen het niet meer aanzien wat ze iedere dag moet doormaken.

Op dit forum zien we dat het toch een vaak voorkomend probleem is waar de artsen niet al te serieus over doen. Ben geschrokken van de vele mensen die dit probleem hebbem.


Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Obstipatie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)