Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Obstipatie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Obstipatie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Darmpie

Geschreven op: Woensdag 4 April 2012 om 21:38
Ongepast of beledigend?

Ook ik heb ernstige chronische obstipatie en spoel sinds 3 weken nu zelf mijn darmen elke dag. Het is een heel gedoe en het lukt me nog niet zoals het moet maar het helpt wel. Ik krijg er elke dag wat meer uit en voel me al wat beter. Het idee dat ik de rest van mijn leven moet spoelen kan ik nog niet accepteren aangezien ik het een vervelend en tijdrovend iets blijf vinden. Maar aan de andere kant, eerlijk is eerlijk, ik ben er beter aan toe als 3 weken geleden.
Wel ga ik bespreken of er een ander alternatief is dan spoelen, zo niet dan moet het maar. Nog tips?
Gr. Darmpie
 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Jojanneke op Zaterdag 28 April 2012 om 23:51 Ongepaste reactie?

Hallo Darmpie

Ook ik ben een ernstige obstipatieklant dit al vanaf mijn geboorte. Sinds december vorig jaar ben ik ook aan het spoelen. En inderdaad ga je je daardoor steeds beter voelen het is wel een heel gedoe. Bij mij komt de wijkverpleging het iedere dag doen. Ik kan alleen maar zeggen houd vol en je zult je steeds beter gaan voelen. Ikzelf heb het meest moeten wennen aan "lege darmen" Voor iemand die niet anders weet dan darmen te hebben die nokie vol ontlasting zitten is dit echt wennnen

Groetjes Jojanneke


Geschreven door: Iris op Zondag 18 November 2012 om 14:08 Ongepaste reactie?

Hallo,

ik loop al maanden met verstoppingen terwijl k gezonder ben gaan leven, gestopt met roken, drinken, ik doe sporten, heb geen stress meer, eet gezond en gevarrieerd.. heb nu al 2 maanden hevige buikpijn en zit zo erg vast dat ik al weken noet alaap.. waardoor k niet meer functioneer op mijn werk, vreselijk allemaal en ben pas 22.
Nu heb ik in een maand tijd al 11x de huisarts bezocht en 3x het ziekenhuis.. morgenvroeg moet k terug voor controle na het gebruik van laxeermiddel.. 2 verschillende gehad maar het helpt maar som! smiley ben kei vatbaar voor ziekte nu en heel beperkt in mijn doen en laten.. iemand tips wat kan helpen want k weet het niet meer maar word hier dood ongelukkig van..

Gr. iris


Geschreven door: rikie op Maandag 21 Januari 2013 om 15:44 Ongepaste reactie?

hallo allemaal ja ik kan er over mee praten ik spoel al 2 jaar eerst handmatig en nu sinds 14 maanden met pomp maar helaas ,ik behaal niet het gewenste resultaat heb nu marker studie gehad en nu blijkt dar mijn darmen zo goed als stil liggen heb 12 febr. afspraak in ziekenhuis en de chirurg heeft mij al verteld dat mijn laatste hulpmiddel een stoma zal zijn ik heb het hier heel moeilijk mee hoop zo dat de m.d.l.arts nog iets anders voor mij kan doen groetjes rikie


Geschreven door: Darmpie op Zondag 24 Februari 2013 om 16:32 Ongepaste reactie?

Bij mij geeft het spoelen ook niet het gewenste resultaat en ik heb volgende maand een second opinion in een ander ziekenhuis. Ik wil van het spoelen af en desnoods dan maar een stoma na alle ellende.
Ik ben de opnames en ziekenhuis bezoeken meer dan zat nl en doe nu zelfs een radiotherapeut bezoeken.
Dus hopelijk tref ik nu een arts die eindelijk een oplossing biedt.


Geschreven door: Ab. op Dinsdag 29 Maart 2016 om 20:28 Ongepaste reactie?

Ik ben 79 jaar. Ben in het bezit van een te grote luie zak van een dikke darm. Van af mijn zestiende jaar herinner ik mij er last van te hebben. Daarna is het steeds erger geworden. Het heeft mijn leven heel erg bepaald van doctoren altijd lap middelen gekregen. Mijn leven heb ik er niet door laten bepalen en ben er geen dag door op bed gebleven. Ben altijd blijven sporten alhoewel de kwaliteit door de kwaal sterk werd beperkt. IK tennis en fiets nog met plezier. Dagelijks gebruik ik 2 zakjes movecolon. Sints Oktober 2014 spoel ik op peristeen basis dagelijks wat anders aan afval bleef zitten raak ik nu kwijt De darm doet het nog steeds slecht maar het is nu te dragen. Nu na de paas dagen door drie dagen onzorgvuldig eten blijft het vast zitten. Vanavond movicolon vier zakjes en een klysma dan zal het morgen wel lukken. En goed eten natuurlijk. Ab


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Obstipatie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)