Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Obstipatie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Obstipatie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Inkie

Geschreven op: Maandag 13 Oktober 2014 om 13:15
Ongepast of beledigend?

Hallo,
Ik ben 24 jaar en mijn leven staat inmiddels alweer een jaar op pauze en ik ben er eigenlijk wel een beetje klaar mee. Dus ik vroeg me af of er meer mensen met mijn aandoening te maken hebben en of er iemand is met tips waar ik het evt. met mijn MDL over kan hebben over 2 maanden.

Dit is mijn verhaal;
Ik heb al vanaf baby af aan problemen met mijn stoelgang tot weken niet poepen aan toe. Maar eigenlijk heb ik het altijd wel weer onder controle kunnen krijgen tot vorig jaar zomer.
Voor de zomer van 2013 kreeg ik al te maken met buikpijn en vermoeidheid. De buikpijn zit bij rechts boven mijn navel, het zijn flinke steken maar ook een aanhoudende zeurende pijn. Ik cijferde het weg als zijnde werkdruk en het zal wel over zijn als ik 3 weken vakantie heb gehad. (ik had geen veranderingen in mijn stoelgang en herkende deze pijn niet, waardoor ik ook niet doorhad dat het daarmee te maken had)
Enfin, ik kreeg meer buikpijn werd steeds vaker misselijk en ook na mijn 3 weken vakantie in Augustus nam de vermoeidheid alleen maar toe.
In Oktober besefte ik dat het toch tijd werd om aan te bel te trekken daar ik alleen nog maar werkte en sliep. Ik kwam thuis van mijn werk, viel op de bank in slaap, werd wakker om te eten, viel weer in slaap en werd wakker om naar bed te gaan en te slapen. Dag in en dag uit. Verder at ik amper nog wat omdat ik er simpelweg te misselijk voor was.
De huisarts dacht direct aan verstopping en ik kreeg movicolon mee, 2 zakjes per dag. Ik ging direct aan de diarree waardoor dat weer werd afgekapt en het toch geen verstopping zou zijn. Na een aantal weken een verwijzing naar de internist gekregen die mij na een maagonderzoek doorstuurde naar de MDL-arts. Ik had reflux-problemen. Mijn darmen zaten zo vol dat alles naar boven drukte en het Ďklepjeí van de dunne darm naar de maag open bleef staan waardoor er een enorme hoeveelheid gal terug liep mijn maag in en als ik niet heel gauw ging laxeren ook mijn darminhoud. Vandaar dus de ontiegelijke misselijkheid.
Na een aantal bloed-, urine-onderzoeken-, een darmonderzoek, heel wat soorten medicatie en bijna een jaar verstreken kwam de MDL-arts er in Juli dit jaar mee aan dat mijn dikke darm maar heel minimaal werkt, mijn dunne darm door alle ophopingen verwijd is en de problemen eigenlijk al beginnen in mijn maag.
Na een periode van dagelijks klysmaís en wekelijks moviprep, lijken we nu de juiste hoeveelheid laxeermiddelen te hebben gevonden en zijn de klysmaís vaak nog maar wekelijks en soms zelfs 2-wekelijks nodig en de moviprep kan ik gelukkig helemaal achterwege laten. Ik slik momenteel per dag: 4 zakjes movicolon, 1 zakje psylliumvezels, 6 magnesiumoxide van 500mg, 1 pantoprazol, 3 diclofenac, 3 domperidon en gem. 4 paracetamol per dag.
De misselijkheid en pijn zijn om deze manier redelijk onder controle. De ene dag gaat uiteraard beter als de andere. Het grote nadeel aan al deze medicatie is alleen dat ik nu de hele dag aan de diarree ben. Haal ik er medicatie af of doe ik er meer vezels bij loopt alles direct vast.
Opzich beter als de dagelijkse klysmaís en wekelijkse moviprep. Maar absoluut niet prettig. Want als ik naar de wc moet, moet ik rennen maar dan ook echt rennen (en ben ik soms nog te laat).Met als gevolg dat ik dus als sinds Maart dit jaar officieel hele dagen in de ziektewet zit omdat ik mijn eigen lichaam gewoonweg niet kan vertrouwen.
Inmiddels kan ik het 9 van de 10x gemiddeld 2u uithouden zonder naar de wc te rennen, dus ik ben nu therapeutisch 1,5u per dag aan het werk en dat gaan we proberen op te bouwen. Maar mijn leven speelt zich voornamelijk binnen de 4 muren van mijn huis af, met als uitje de 1,5u op het werk, het half uurtje fysio of even naar de winkel of mijn zussen. Maar alles in een tijdsbestek van 2u.
Tegenover anderen is dit misschien een peulenschil. Maar voor mij is het alsof mijn wereld is ingestort. Mijn MDL is ten einde raad en ik dus ook. Zij kan niets meer voor mij betekenen en mijn arbo-arts weet niet of mijn levenskwaliteit ooit nog beter zal gaan worden. En dan ben je dus 24.
Ik kan niks leuks ondernemen met vrienden/familie, ik kan amper werken, ik kom amper het huis uit (niet alleen door de diarree maar de pijn en vermoeidheid spelen me ook nog steeds af en toe flink parten). Dus ik zit met mijn handen in het haar.

Is er iemand die hier ervaring mee heeft? Iemand met tips? Wat dan ook?

Bij voorbaat dank!

Ps.Ik eet al heel vezelrijk en drink ruim 2 liter vocht per dag naast mijn laxeermiddelen.
 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Anna op Donderdag 5 Oktober 2017 om 17:01 Ongepaste reactie?

Bitterzout was voor mij de oplossing


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Obstipatie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)