Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Obstipatie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Obstipatie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Aelin

Geschreven op: Vrijdag 2 Oktober 2015 om 10:55
Ongepast of beledigend?

ik vond dat het tijd werd dat ik mijn verhaal eens kwijt moest, let op het is en nogal laaaaang verhaal.

Al vanaf kinds af aan heb ik obstipatie, ik denk dat het begon rond mijn 6/8e. Ik at sowieso al geen groentes vroeger en was een ontzettende moeilijke eter. Ik moest geregeld naar het ziekenhuis voor klysma''s en ik kreeg zakjes poeder mee om de darmen te stimuleren.

In zekere zin is het mijn eigen schuld dat ik er last van kreeg, ik hield de ontlasting op, dit is een soort van ritueel geworden en doe ik op dit moment nog steeds. Ik ga niet naar de wc als ik moet, omdat ik bang ben voor pijn, maar ik houd het op.

Rond mijn puberteit (16e) begon ik ook echt te denken, waarom ben ik niet nomaal en hoe zou een normaal leven zijn als je gewoon om de dag naar de wc kan ofzo en niet met constante buikpijn rondloopt. Toen is het mij voor het eers gelukt om uit mezelf naar de wc te gaan.

Pas sinds mijn 20e weet ik ermee om te gaan en lukt het me om 1x in de week naar de wc te gaan. Ik houd het wel soms nog steeds op, waar ik cht mee moet stoppen, maar het is een standaard ding in mijn keven geworden dat ik niet weet hoe. Ik kan ook niet naar de wc (behalve plassen) als mn vriend thuis is, ik moet echt alleen thuis zijn daarvoor.

Ik houd sinds een paar maanden bij hoevaak ik naar de wc ga, laatste paar weken lukte dat zelfs bijna om de dag! Alleen nu is het alweer bijna twee weken raak, het lukt me niet meer en het is nu weer op zn ergst dat het in tijden is geweest. Ik probeer het wel, maar de ontlasting is te groot en te hard bij het begin, waardoor het echt niet wilt lukken en teveel zeer doet. Dat wordt maar weer eens dulcolax zetpillen halen en hopen dat die het weer op gang brengen.

Ik heb mezelf beloofd dat als dit er uit is ik elke dag naar de wc ga om het te proberen. Want die paar weken dat ik om de dag ging waren echt de beste weken van mijn leven en voelde me voor het eerst eens echt normaal. 

Reacties op dit bericht:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht. U kunt als eerste reageren door hieronder uw reactie te typen.

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Obstipatie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)