Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Obstipatie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Obstipatie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Liever anoniem

Geschreven op: Maandag 19 Maart 2018 om 05:26
Ongepast of beledigend?

Hi allemaal,

Ik ben 19 jaar en heb sinds een week last van ernstige obstipatie. Ik neem sinds woensdag 4 zakjes movicolon en de laatste twee dagen zelfs 8 (ivm mogelijke fecale impactie). Daarnaast heb ik al 3x microlax klysma gebruikt en 2x klyx 150ml klysma. Dit alles heeft tot nu toe enkel wat overloop-diaree tot gevolg.

Obstipatie is geen onbekend probleem bij mij, ik heb er al vanaf de basisschool al vaak last van. Toendertijd gebruikte ik standaard 1-2 zakjes forlax per dag.

Op dit moment heb ik ontzettende buikpijn in mijn hele buik (het begon rechtsonder maar zit nu overal) en mijn buik is ook helemaal opgezet en hard.

Morgen ga ik weer naar de huisarts maar ik ben een beetje angstig omdat hij voor het weekend al heeft gemeld dat als de laatste klysmaís niks deden, we eventueel klinisch moesten gaan behandelen. Iemand hier ervaring mee? Wat houdt dat precies in, wordt je dan echt opgenomen, hoe lang duurt dat gebruikelijk? Zijn er nog andere behandelingsmogelijkheden waarvoor ik niet direct naar een ziekmhuis moet?

Alvast super bedankt voor de reacties!  

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Liever anoniem op Dinsdag 20 Maart 2018 om 16:03 Ongepaste reactie?

Hoi allemaal,

Na een bezoek aan mijn huisarts en overleg met de mdl arts probeer ik nu een nieuw regime, per dag 3 zakjes movicolon, 10 magnesiumhydroxide tabletten en een hoog opgaand klysma.
Tot nu toe echter geen effect, dus ik wordt morgen opgenomen in het ziekenhuis.

Ik ben hier lichtelijk angstig voor, omdat ik niet weet wat zoín opname inhoudt. Ik heb nog nooit in een ziekenhuis gelegen en weet dus totaal niet wat me te wachten staat.

Heel graag hoor ik ervaringen

Groetjes


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Obstipatie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)